Vormen

De taart kan bestaan uit een variatie aan vormen. Er zijn basis vormen rond en vierkant. Deze worden het meest gekozen. Op aanvraag zijn andere vormen mogelijk. 
Naast de basis vorm kan de taart in veel vormen gesneden zo ontstaat een 3D-taart. Voorbeelden zijn o.a. een boot of tasje.

 

De basis vorm rond kan in de volgende maten:

∅ 15 cm      6 personen (alleen in combinatie met een stapeltaart)
∅ 20 cm     11 personen
∅ 25 cm     17 personen
∅ 30 cm     24 personen
∅ 35 cm     30 personen

De basis vorm vierkant kan in de volgende maten:

15 cm x 15 cm     8 personen (alleen in combinatie met een stapeltaart)
20 cm x 20 cm    14 personen
25 cm x 25 cm    20 personen
30 cm x 30 cm    30 personen

Vulling

Een fondant-taart wordt twee maal doorgesneden zo ontstaan er twee lagen die gevuld kunnen worden met verschillende smaken. De basis van de vulling is op basis van botercrème, puur of slagroom. Bij botercrème en slagroom kan een smaak worden toegevoegd of vers fruit.
De onderstaande tabel geeft de mogelijkheden aan. Per taart kunnen 2 keuzes worden gemaakt.

Op basis van botercrème:
 
Botercrème met verse aardbeien
Botercrème met verse frambozen
Aardbeien crème
Frambozen crème
Chocolade crème
Toblerone crème
Champagne crème
Citroen crème
Caramel crème
Hazelnoot crème
Mokka crème
Botercrème met oreo koekjes
Botercrème met bokkepootjes
Botercrème met smarties
Botercrème met bastogne koek
 
 
Puur:
 
Lemon curd
Diverse soorten jam
Vlaai vulling
Banketbakkersroom
Vers fruit 
 
De rand kan afgewerkt worden met:
Fondant
Botercrème
Kitkat (chocolade of rose)
Lange vingers
Bueno’s
 
 
 
Op basis van slagroom:
 
Slagroom puur
Frambozen bavarois
Aardbeien bavarois
Chocolade bavarois